Praha, viikko 2.

Maanantai: Kaulakorun mallin/ kaavan pohtimista ja valmistusta. Pitsinnypläyksen harjoittelun jatkamista.

Tiistai: Värjäys-, maalaus ja painoluokkiin tutustumista. Laukun printin sabluunan valmistamista. Pitsinnypläystä ja päivän päätteeksi elävän mallin piirtämistä.

Keskiviikko: Tutustumista koulun tekstiilikokoelmaan varastotiloissa, kaulakoruun tulevan pitsin mallin ja valmistusmenetelmän suunnittelua yhdessä opettajien kanssa.

Torstai: Pitsinnypläystä, laukun printin toteuttamista yhdessä opettajan kanssa.

Perjantai: Laukun kankaan leikkaamista ja sen ompelun aloittelua.

 

Toinen viikko sisälsi runsaasti pitsinnypläystä, joka olikin hyvä asia sillä se ei ollutkaan niin helppoa kuin ensin kuvittelin. Pikkuhiljaa nypläys alkoi kuitenkin sujumaan päivä päivältä nopeammin ja ilman sen suurempia virheitä.

Laukun printistä tuli hienompi kuin olin ajatellut. Tarkoituksenani oli värjätä myös itse laukkukangas, mutta siihen ei riittänyt aika. Muutin siis suunnitelmaani ja luovuin värjäyksestä. Päätin että värjään laukun suomeen päästyäni mikäli siltä vielä tuntuu.

Ensimmäinen kerta elävän mallin piirtämistä jännitti hiukan, koska minulla ei ollut aiempaa kokemusta niin suurelle paperille piirtämisestä. Myös telineen kanssa piirtämiseen piti totutella, ja mallin mittasuhteiden oikein saaminen paperille oli yllättävän hankalaa. Loppujen lopuksi olin kuitenkin ihan tyytyväinen aikaansaannokseeni. Elävän mallin piirrustus vaatii vielä harjoittelua ja totuttelua.

Kuvia toiselta viikolta:


Laukun suunnittelua ja valmistusta

Vastaa